Når man spiller håndbold er det vigtigt at man finder de rigtige håndboldsko. Det er især vigtigt at kigge på hvilken plads man spiller på banen, men også være opmærksom på ens fysik og krop. Det er to ting japanske Mizuno har i øje, når de nytænker, udvikler, fremstiller og tester nye håndboldsko.

 

håndboldsko
håndboldsko

En særlig håndboldsko

Fodens velbefindende Mizuno betydeligt på sinde og det vil være et felt de stadig at udvikle på fremadrettet. I samspil med tyndere materialer, der kan være med til at rykke overliggeren for hvad en kvalitetes håndboldsko skal kunne når det kommer til sikkerhed og absorbering.Gennem adskillige år har de formået at udvikle og styrke deres håndboldsko og de bruges nu om dage af størstedelen af topspillere. Mizuno håndboldsko er fremstillet på en lidt alternativ teknik end når man typisk fremstiller fodtøj til håndbold. Skoen er designet til at opsuge hvis den udsættes for virkelig pres. Tanken bag det er at hvis skoen allerede kan presses ned og føles blød kun ved man står i den, så vil den blive trykket betydeligt mere ned når man bevæger sig og skifter retning i den.

 

Bølger er det nye

Teknologien bag Mizuno håndboldsko betegnes for Wave og er produceret som netop en bølge. I stedet for at lægge en masse absorberende skum ind hvor behovet er størst i skoen, så bruger Mizuno en bølge konstruktion i bunden til at distribuere vægten og kan derfor producere en sko der er mere hård når man står i den, men som generelt vejer mindre og mere stødabsorberende når man anvender den modsat andre håndboldsko. Wave teknologien benyttes på mange former og er også medvirkende til at styrke Mizuno’s sko når du render op og ned af banen. Udover Wave udnytter Mizuno også en del energi på at fabrikere en overdel som er enormt stramt omkring foden og lille mængde af syninger, der kan være en ulempe for foden når den begynder at svede og bliver større.

 

Forskellige muligheder alt afhængig af din placering

Mizuno har som tidligere nævnt, har fokus på udøvernes placering på banen, og derfor udvikler de forskellige modeller af deres sko, hvor de anvender nogle af de forskellige teknologier de har udviklet. En af de arter der er stor fokus på er MizunoWaveStealth, som er en super sikker håndboldsko med god evne til at absorbere stød og støtte til den mere kraftige spiller. En anden model, som faktisk er produceret til Volleyball er Lightning, der med sin lette ende stykke laver den til en favorit hos den kraftfulde bak eller center. Og sidst men ikke mindst Mirage, som udviklet lethed og et ultratight fit til noget nyt. Her er der tale om en Mizuno håndboldsko, der føles som en sportsstrømpe og virkelig videregiver pæn hurtighed til fløjspilleren.

 

Håndboldskoen har en betydning

På det højeste trin inden for sporten har håndboldsko en gigantisk indflydelse, dog også på motionistniveau har de en større effekt. Som stjerne er kroppen vant til betydelige stød, og derudover er man i besiddelse af de mest hensigtsmæssige fysioterapeuter til disposition. Endvidere besidder man også de dygtigste trænere, som kan få øje på når man laver gale udfald, der kan få skader til at begynde. Men som motionist er man vænnet til at have den form for belastning mange gange og ofte får man ikke set på de mindre skader som næsten alle går og er påvirket af. I denne sammenhæng er det betydningsfuldt at anvende en god håndboldsko, som kan forbygge skader og aflaste tegn på skader. Så når man kun spiller én gang i ugen er gode håndboldsko så betydelige som de er for Jesper Nøddesbo

 

 

Hent mere inspiration på sport-net.dk til dine nye: håndboldsko